Mákos-meggyes sütemény szűrleményből
Recept nyomtatása
Könnyen elkészíthető sütemény, ami tökéletes a szűrlemény felhasználására és nagyon finom.
Előkészítés
15 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 1 óra hűtés
Előkészítés
15 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 1 óra hűtés
Mákos-meggyes sütemény szűrleményből
Recept nyomtatása
Könnyen elkészíthető sütemény, ami tökéletes a szűrlemény felhasználására és nagyon finom.
Előkészítés
15 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 1 óra hűtés
Előkészítés
15 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 1 óra hűtés
Hozzávalók
Sütemény alap
Csokimáz:
Mákos-kókuszos réteg:
Gyümölcsös réteg:
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A banánt és a datolyát a vízzel pépesre aprítjuk, és összekeverjük a zabpehellyel. Bevizezett szilikon formába nyomkodjuk, majd 180°-on 15 percig sütjük.
  2. Az alapra csokimázat kentünk. Akár el is hagyható, de így még finomabb az eredmény. A csokimázhoz kis fazékban felforraljuk a kakaót a növényi tejpótlóval és az édesítővel. Folyamatosan kevergetjük. Ha az édesítő elolvadt benne, kész is van. Várjuk meg, míg hűl egy picit és kenjük az alapra.
  3. A kókuszos réteghez a mákot a citromhéjjal, a növényi tejpótlóval és az édesítővel felfőzzük. Ezután hozzáöntjük a kókuszszűrleményhez. Ehhez adjuk még a citrom levét, és az útifűmaghéjat, (+aszalt szilvát) majd jól összekeverjük. A csokis alapra egyengetjük ezt a réteget is.
  4. Végül a gyümölcsös réteg következik. A meggyet a vízzel, a citromlével és az agar-agarral felfőzzük sűrűre, majd a süti tetejére öntjük és szépen eloszlatjuk. Az elkészült sütit érdemes 1 órára hűvös helyre tenni, hogy az útifű jól felszívja a nedvességet.
  5. TIPP1: Ez a süti nyersen is elkészíthető, viszont szerintünk egy kis sütés az alap rétegnek jót tesz. TIPP2: A csokiréteg kihagyható, de sokkal ízletesebb az egész tőle.
Megjegyzés

Kozupné Tóth Bianka receptje