Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 20 perc |
Pihentetés | 24 óra |
Mennyiség |
|
Hozzávalók
- 8 dl kókuszjoghurt
- 30 ml kókuszzsír
- 1 teáskanál extra szűz olíva olaj
- himalája só ízlés szerint
- fűszernövények pl. snidling, újhagyma...
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az elkészült „joghurtunkat” pár órára hűtőbe tesszük.
- Egy kancsóra/ tálra Vegital textil szűrőt rakunk. Beleöntjük a „ joghurtot”, kinyomkodjuk, jól megtekerjük és fakanál segítségével az edényre helyezzük lógni.
- Minimum 1 éjszakára , de még jobb, ha 24 órára a hűtőbe rakjuk,hogy a felesleges folyadék lecsepegjen.
- A szűrőbe maradó krémsajtot óvatosan szedjük le késsel/kanállal a szűrőről.
- A végeredmény egy kissé savanykás ízű joghurtos krémsajt,melyet ízlés szerint sózunk,majd, hozzáadunk 30 ml olvasztott kókuszolajat, 1 teáskanál extra szűz olíva olajat és jól összekeverjük.
- Ízesíthetjük (snidlinggel,szárított paradicsommal,borssal ,chili pehellyel stb. ) ki mit szeret.
- Tipp: a kókuszzsír/ghee növelésével lehet szabályozni a krémességet és a szilárdságát, érdemes játszani vele és így mindenki a saját ízlése szerint tudja elkészíteni.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kíváncsi vagy mivel készítettük? Kattints IDE!