Az elkészült „joghurtunkat” pár órára hűtőbe tesszük.
Egy kancsóra/ tálra Vegital textil szűrőt rakunk.
Beleöntjük a „ joghurtot”, kinyomkodjuk, jól megtekerjük és fakanál segítségével az edényre helyezzük lógni.
Minimum 1 éjszakára , de még jobb, ha 24 órára a hűtőbe rakjuk,hogy a felesleges folyadék lecsepegjen.
A szűrőbe maradó krémsajtot óvatosan szedjük le késsel/kanállal a szűrőről.
A végeredmény egy kissé savanykás ízű joghurtos krémsajt,melyet ízlés szerint sózunk,majd, hozzáadunk 30 ml olvasztott kókuszolajat, 1 teáskanál extra szűz olíva olajat és jól összekeverjük.
Ízesíthetjük (snidlinggel,szárított paradicsommal,borssal ,chili pehellyel stb. ) ki mit szeret.
Tipp: a kókuszzsír/ghee növelésével lehet szabályozni a krémességet és a szilárdságát, érdemes játszani vele és így mindenki a saját ízlése szerint tudja elkészíteni.