“Kókuszjoghurtos krémsajt”
Recept nyomtatása
Érdemes elkészíteni, finom reggelit varázsolhatunk az asztalra, paleo kenyérrel kínálva.
Előkészítés
10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
20 perc 24 óra
Előkészítés
10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
20 perc 24 óra
“Kókuszjoghurtos krémsajt”
Recept nyomtatása
Érdemes elkészíteni, finom reggelit varázsolhatunk az asztalra, paleo kenyérrel kínálva.
Előkészítés
10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
20 perc 24 óra
Előkészítés
10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
20 perc 24 óra
Hozzávalók
Mennyiség:
Elkészítés
  1. Az elkészült „joghurtunkat” pár órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy kancsóra/ tálra Vegital textil szűrőt rakunk. Beleöntjük a „ joghurtot”, kinyomkodjuk, jól megtekerjük és fakanál segítségével az edényre helyezzük lógni.
  3. Minimum 1 éjszakára , de még jobb, ha 24 órára a hűtőbe rakjuk,hogy a felesleges folyadék lecsepegjen.
  4. A szűrőbe maradó krémsajtot óvatosan szedjük le késsel/kanállal a szűrőről.
  5. A végeredmény egy kissé savanykás ízű joghurtos krémsajt,melyet ízlés szerint sózunk,majd, hozzáadunk 30 ml olvasztott kókuszolajat, 1 teáskanál extra szűz olíva olajat és jól összekeverjük.
  6. Ízesíthetjük (snidlinggel,szárított paradicsommal,borssal ,chili pehellyel stb. ) ki mit szeret.
  7. Tipp: a kókuszzsír/ghee növelésével lehet szabályozni a krémességet és a szilárdságát, érdemes játszani vele és így mindenki a saját ízlése szerint tudja elkészíteni.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Kíváncsi vagy mivel készítettük? Kattints IDE!