Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 12 óra |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
"Joghurt" alap
- 50 g kesudió
- 65 g rizs
- só csipetnyi/ízlés szerint
- 2 lapos evőkanál kókuszzsír
- víz a maximum jelzésig
- 1 db joghurt baktérium
Pohár desszert
- granola
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 marék fekete ribizli
- 5 dl "joghurt"
Hozzávalók
"Joghurt" alap
Pohár desszert
|
Elkészítés
- A joghurt alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
- Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük a „tejszínhez”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12 órára állítjuk.
- A kész joghurtba turmixoljuk a gyümölcsöt és a juharszirupot. Granola ágyon tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk granolával, friss gyümölccsel.
Megjegyzés
J. Szilvia receptje