A Hokkaidó tökből készült krémleves igazi őszi finomság, amelyet a gyömbér és a kurkuma különleges ízei tesznek még izgalmasabbá. A tök édeskés, selymes textúrája tökéletesen harmonizál a gyömbér enyhén csípős, frissítő ízével, míg a kurkuma finom fűszeressége mélységet ad az ételnek. Ez a leves nemcsak ízletes, de a kurkuma és gyömbér antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásai miatt rendkívül egészséges is. Tálaláskor egy kevés friss koriander, pirított tökmag, vagy növényi tejszínpótló tökéletes kiegészítője lehet.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 500 g hokkaidó tök (héjával együtt)
- 10 ml olívaolaj
- 80 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 cm gyömbér
- 1 mokkáskanál kurkuma
- 1 csipetnyi fehérbors
- 1 csipetnyi szerecsendió
- 1 db leveskocka
- 10 g só (ízlés szerint)
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Elindítjuk a Smooth Soup programot.