Fermentált vegyes zöldség tormával és gyömbérrel
Recept nyomtatása
Vegyes zöldségekből készült, kiváló savanyúság lesz belőle, ami önállóan, vagy köretként is fogyasztható.
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
28 óra
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
28 óra
Fermentált vegyes zöldség tormával és gyömbérrel
Recept nyomtatása
Vegyes zöldségekből készült, kiváló savanyúság lesz belőle, ami önállóan, vagy köretként is fogyasztható.
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
28 óra
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
28 óra
Hozzávalók
Zöldségek
Felöltőlé
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A retket felkarikázzuk, a karalábét vékony – kb 1,5 x 1,5 cm-es szeletekre vágjuk,felaprózzuk az újhagymát.
  2. Ezeket sorban belerétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. Erre jön egy sor vékonyan felkarikázott torma (kb 10 cm-es darab) és egy 6 cm-es, hasonlóan feldarabolt (nagyon vékonyra szeletelt) friss gyömbér.Megszórjuk színes bors keverékkel, koriander maggal, 10 szem boróka bogyóval és hinggel.
  3. A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre úgy, hogy ellepje őket. (ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.)
  4. Kimchi programon fermentáljuk.
  5. * hing (a hing egy ajurvédikus hagymapótló fűszer, ami FODMAP diétában, azaz fruktán érzékenységben, galaktooligoszacharid emésztési elégtelenségben szenvedőknek remek alternatíva a tiltott vöröshagymával és fokhagymával szemben. Egyéb nevei: asafoetida, vagy ördöggyökér. Remekül pótolja a hagymákat.)