Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 24 óra fermentálás |
Mennyiség |
g
|
Hozzávalók
- 350 g szilva (mag nélküli súly)
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 közepes lilahagyma
- 1 kiskanál mustármag
- 1 kiskanál só
- 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz amennyi ellepi a gyümölcsöt
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A savanyúsághoz legmegfelelőb gyümölcs, ami már érett, de még roppanós. A szilvákat megtisztítjuk és kimagozzuk. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
- A zöldségeket és gyümölcsöket egymásra rétegezzük a fermentáló tartályába, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
- A baktériumkultúrát feloldjuk kb. fél dl vízben és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcshöz.
- Tipp: A savanyúság fűszerezését egyéni ízlés szerint változtathatjuk. Adhatunk hozzá színes borsot, rozmaringot, illetve ecetet is.