Fermentált szilva savanyúság
Recept nyomtatása
A szilva egy olyan fantasztikus gyümölcs, aminek nemcsak az édes, de a savanyú, fűszeres aromák is jól állnak. Egy finom, ropogós erjesztett ételt késztettünk belőle. Bármilyen főfogás mellé ízletes, ami egy kis savanyúságot kíván.
Mennyiség Előkészítés
350 g 10 perc
Program idő/főzés
24 óra fermentálás
Mennyiség Előkészítés
350 g 10 perc
Program idő/főzés
24 óra fermentálás
Fermentált szilva savanyúság
Recept nyomtatása
A szilva egy olyan fantasztikus gyümölcs, aminek nemcsak az édes, de a savanyú, fűszeres aromák is jól állnak. Egy finom, ropogós erjesztett ételt késztettünk belőle. Bármilyen főfogás mellé ízletes, ami egy kis savanyúságot kíván.
Mennyiség Előkészítés
350 g 10 perc
Program idő/főzés
24 óra fermentálás
Mennyiség Előkészítés
350 g 10 perc
Program idő/főzés
24 óra fermentálás
Hozzávalók
Mennyiség: g
Elkészítés
  1. A savanyúsághoz legmegfelelőb gyümölcs, ami már érett, de még roppanós. A szilvákat megtisztítjuk és kimagozzuk. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk.
  2. A zöldségeket és gyümölcsöket egymásra rétegezzük a fermentáló tartályába, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
  3. A baktériumkultúrát feloldjuk kb. fél dl vízben és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcshöz.
  4. Elíndítjuk a Kimchi programot, 24 órát állítunk és a Cooling funkciót is benyomjuk.
  5. Tipp: A savanyúság fűszerezését egyéni ízlés szerint változtathatjuk. Adhatunk hozzá színes borsot, rozmaringot, illetve ecetet is.