Fermentált savanyúság fügéből
Recept nyomtatása
Fermentált savanyúság fügéből
A füge hallatán szinte mindenkinek az édeskés íz jut eszébe, ugyanis valóban az egyik legédesebb gyümölcsről van szó. Mivel friss formájában csak rövid ideig elérhető, ezért leginkább aszalt formában találkozunk vele. Úgy gondoltuk, elvonatkoztatunk az édességtől és újra értékeljük ezt a megosztó alapanyagot. Elképzelésünk beigazolódott miszerint fügéből nagyon izgalmas ízvilágú savanyúság készíthető.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 24 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Savanyúság alap
Felöntőlé
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 24 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Savanyúság alap
Felöntőlé
Elkészítés
  1. A fügét megtisztítjuk, levágjuk a szárát, majd négy részre vágjuk. A lilahagymát vékony szeletekre aprítjuk.
  2. A hozzávalókat sorban bele rétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. A tetejére tesszük a friss fűszernövényeket.
  3. A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldség-gyümölcs kombóra úgy, hogy ellepje őket. (Ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.) Kimchi programon fermentáljuk 24 órát.
  4. A fermentálás során a füge átveszi a savanyú ízt, a hagyma pedig elveszti markáns aromáját. Egy harmónikus ízvilágú és látványra is nagyon impozáns savanyúságot kapunk.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek