Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
"Mandulatej" 1,8-l-es készülékhez
- 100 g mandula
- 36 g kókuszreszelék
- 1 csipetnyi só
- 2 teáskanál eritrit
- víz a minimum-maximum jelzés közé
Tészta
- 150 g szűrlemény
- 30 g eritrit
- 30 g csicseriborsóliszt
- 70 g növényi vaj
- 1 csipetnyi só
Fahéjkrém
- 4 dl "mandulatej"
- 40 g tápióka keményítő
- 25 g eritrit
- 2 rúd fahéj
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi vanília őrlemény
Hozzávalók
"Mandulatej" 1,8-l-es készülékhez
Tészta
Fahéjkrém
|
Elkészítés
- A "mandulatej" hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük Five grain programon. A kész ital szűrleményével fogunk tovább dolgozni.
- A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A tésztát kinyújtjuk, tortaformába tesszük és 180 fokon körülbelül 15 percig sütjük.
- A krémhez a "tejet" és a 2 rúd fahéjat feltesszük közepes lángon forrni. Amint felforrt, a fahéj rudat kivesszük belőle és hozzáadjuk az eritritet a vaníliaőrleményt, az őrölt fahéjat, majd a keményítőt és jól összeturmixoljuk.
- A kész krémet a megsült lapra kenjük. Hűtőbe tesszük hűlni és dermedni.
- A tálaláshoz növényi tejszínhabot és durvára zúzott pisztáciát javaslunk.
Megjegyzés
M. Pál receptje-téli receptverseny díjazott
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!