A “mandulatej” hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük Five grain programon. A kész ital szűrleményével fogunk tovább dolgozni.
A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A tésztát kinyújtjuk, tortaformába tesszük és 180 fokon körülbelül 15 percig sütjük.
A krémhez a “tejet” és a 2 rúd fahéjat feltesszük közepes lángon forrni. Amint felforrt, a fahéj rudat kivesszük belőle és hozzáadjuk az eritritet a vaníliaőrleményt, az őrölt fahéjat, majd a keményítőt és jól összeturmixoljuk.
A kész krémet a megsült lapra kenjük. Hűtőbe tesszük hűlni és dermedni.
A tálaláshoz növényi tejszínhabot és durvára zúzott pisztáciát javaslunk.
Megjegyzés
M. Pál receptje-téli receptverseny díjazott
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!