Fahéjas szűrleményes süti
Recept nyomtatása
Mennyei krémes, habos sütemény, ami szűrlemény felhasználásával készült.
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Fahéjas szűrleményes süti
Recept nyomtatása
Mennyei krémes, habos sütemény, ami szűrlemény felhasználásával készült.
Mennyiség
4
Mennyiség
4
Hozzávalók
“Mandulatej” 1,8-l-es készülékhez
Tészta
Fahéjkrém
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A “mandulatej” hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük Five grain programon. A kész ital szűrleményével fogunk tovább dolgozni.
  2. A tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A tésztát kinyújtjuk, tortaformába tesszük és 180 fokon körülbelül 15 percig sütjük.
  3. A krémhez a “tejet” és a 2 rúd fahéjat feltesszük közepes lángon forrni. Amint felforrt, a fahéj rudat kivesszük belőle és hozzáadjuk az eritritet a vaníliaőrleményt, az őrölt fahéjat, majd a keményítőt és jól összeturmixoljuk.
  4. A kész krémet a megsült lapra kenjük. Hűtőbe tesszük hűlni és dermedni.
  5. A tálaláshoz növényi tejszínhabot és durvára zúzott pisztáciát javaslunk.
Megjegyzés

M. Pál receptje-téli receptverseny díjazott

Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!