Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 1,2 kg eper (jól megmosva, a hibás részeket kivágva 1 kg eper maradt)
- 60 g 1:4 édesítő (ez kb. 250 g cukornak felel meg)
- 75 g chia mag
- 1 db citrom leve
- 10-15 g gyömbér
- friss fűszernövények ízlés szerint menta, citrombazsalikom, bazsalikom
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az epret megpucoljuk, felszeleteljük. A citromot a felszeletelt gyümölcsre facsarjuk és hozzákeverjük az édesítőt és a kiválasztott fűszernövényeket is.
- Az egészet kb. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy az eper levet eresszen.
Megjegyzés
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu
Miért készítsünk főzés nélküli eperlekvárt a hagyományos helyett?
Egyrészt, mert szerintem nagyon finom. 🙂
Gyorsan és könnyen elkészíthetjük
Elkészítés után fél órával már fogyasztható
Hozzáadott cukortól mentes
Mivel nem történik hőkezelés, ezért a gyümölcs vitamintartalma megmarad.
Hűtőben 1 hétig biztosan eláll
A zselésítést a chia mag végzi, ami rengeteg tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz meglepően kevés kalória és igen alacsony glikémiás index mellett.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető (a szükséges chia mag mennyisége ekkor változhat, függ a gyümölcs víztartalmától).