Főzés nélküli, cukormentes eperlekvár
Recept nyomtatása
Ha valami gyors finomságra vágytok mindenképpen próbáljátok ki ezt a lekvár receptet, ugyanis önmagában is nagyon finom (de zabpalacsintára vagy pohárkrémbe is tökéletes választás lehet.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
5 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
5 perc
Főzés nélküli, cukormentes eperlekvár
Recept nyomtatása
Ha valami gyors finomságra vágytok mindenképpen próbáljátok ki ezt a lekvár receptet, ugyanis önmagában is nagyon finom (de zabpalacsintára vagy pohárkrémbe is tökéletes választás lehet.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
5 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
5 perc
Hozzávalók
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. Az epret megpucoljuk, felszeleteljük. A citromot a felszeletelt gyümölcsre facsarjuk és hozzákeverjük az édesítőt és a kiválasztott fűszernövényeket is.
  2. Az egészet kb. 10-15 percig állni hagyjuk, hogy az eper levet eresszen.
  3. Az epres lekváralapot beletesszük a Vegital növényi italkészítőbe és elindítjuk a Juice programot. Kb. 3 perc múlva el is készült a lekvárunk.
Megjegyzés

Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu

Miért készítsünk főzés nélküli eperlekvárt a hagyományos helyett?

Egyrészt, mert szerintem nagyon finom. 🙂
Gyorsan és könnyen elkészíthetjük
Elkészítés után fél órával már fogyasztható
Hozzáadott cukortól mentes
Mivel nem történik hőkezelés, ezért a gyümölcs vitamintartalma megmarad.
Hűtőben 1 hétig biztosan eláll
A zselésítést a chia mag végzi, ami rengeteg tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz meglepően kevés kalória és igen alacsony glikémiás index mellett.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető (a szükséges chia mag mennyisége ekkor változhat, függ a gyümölcs víztartalmától).