Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 150 g csicsóka (pucolt, darabolt)
- 220 g savanyú káposzta (kisebbre vágva)
- 50 g vöröshagyma 1 kisebb
- 4 g gyömbér 2 vékony szelet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 teáskanál ételízesítő adalékmentes
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Megjegyzés
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu
TIPP: csicsóka helyett krumplival is elkészíthető.
TIPP: a fenti recept egy alaprecept, nekem most volt itthon maradék tyúkhúslevesem, így víz helyett azzal öntöttem fel, illetve az olajat és az ételízesítőt is elhagytam ez esetben.
TIPP: tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított sonkát/bacont/kolbászt. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.
TIPP: A káposztát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy ne legyen annyira savanyú az elkészült leves..
TIPP: a gépet használat előtt ecettel átöblítettem (ez segít az esetleges lerakódások feloldásában és a leégés megelőzősen). Indítás előtt egy fakanállal az egészet átkevertem.