Kovászos csokoládékenyér
Recept nyomtatása
Kovászos csokoládékenyér
Ez a sütemény a csokoládéimádók egyik kedvence lesz. Isteni kiegészítője egy pohár növényi italnak.
Előkészítés 15 perc
Program idő/főzés 25 perc (növényi ital)
Pihentetés 25 perc (sütemény sütési ideje)
Mennyiség
l
Hozzávalók
Növényi ital:
Sütemény száraz hozzávalói:
Sütemény folyékony hozzávalói:
Előkészítés 15 perc
Program idő/főzés 25 perc (növényi ital)
Pihentetés 25 perc (sütemény sütési ideje)
Mennyiség
l
Hozzávalók
Növényi ital:
Sütemény száraz hozzávalói:
Sütemény folyékony hozzávalói:
Elkészítés
  1. A tejpótló hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "soymilk", "five grain" A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  2. A sütemény szárazanyagait alaposan összekeverjük.
  3. A folyékony hozzávalókat felsorolás sorrendjében egyneművé keverjük, a végén az olvasztott csokoládét is hozzáadjuk (ne legyen túl meleg).
  4. Ezután mehet bele a szárazanyagkeverék.
  5. Alaposan összedolgozzuk az egészet, csomómentesre.
  6. Ízlés szerint gazdagíthatjuk magvakkal, aszalt gyümölcsökkel.
  7. Egy sütőpapírral kibélelt formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 25-30 percig) sütjük.
  8. Ez nem nagy adag (kb. 8 szelet), a háromszoros mennyiség 24 db muffint tesz ki, annak is nagyon finom.
Megjegyzés

N. Gréti receptje-Tavaszi receptverseny helyezett

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek