Zöldséges karfiol krémleves
Finom, laktató egészséges zöldséges leves. Annyira tápláló, hogy szinte főételnek is megállja a helyét. Reszelt sajttal, frissen őrölt borssal és pirítóssal is mennyei.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 300 g karfiol
- 1 db sárgarépa közepes méretű
- 1 db fehér répa közepes méretű
- 1 szelet zellergumó vékony szelet
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kacsazsír
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl csirkehús alaplé
- 2 dl kesudió ital
- 100 g ToTu krém exra
- víz a maximum jelzésig
Tálaláshoz
- bio citrom leve pár csepp
- só
- bors
- 2 evőkanál ToTu krém exra
- karfiol rózsa pár darab
- petrezselyemlevél
Így készítsd!
-
A zöldségeket megpucoljuk, kisebb darabokra (kb. 1 cm) vágjuk a karfiolt apró rózsáira szedjük, megmossuk.
-
A hagymát megtisztítjuk karikára vágjuk.
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk, felöntjük a csirkealaplével, a "kesudiótejjel", hozzáadjuk a ToTu krém extrát és annyi vizet adunk hozzá, hogy a maximum jelzésig érjen.
-
Fűszerezzük ízlés szerint és elindítjuk a vegyes ital/ krémleves programot.
-
Karfiol rózsával, petrezselyemlevéllel, ToTu krémmel gazdagítva tálaljuk.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)