Go Back
+ servings
Print

Zöldséges karfiol krémleves

Finom, laktató egészséges zöldséges leves. Annyira tápláló, hogy szinte főételnek is megállja a helyét. Reszelt sajttal, frissen őrölt borssal és pirítóssal is mennyei.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 300 g karfiol
  • 1 db sárgarépa közepes méretű
  • 1 db fehér répa közepes méretű
  • 1 szelet zellergumó vékony szelet
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl csirkehús alaplé
  • 2 dl kesudió ital
  • 100 g ToTu krém exra
  • víz a maximum jelzésig

Tálaláshoz

  • bio citrom leve pár csepp
  • bors
  • 2 evőkanál ToTu krém exra
  • karfiol rózsa pár darab
  • petrezselyemlevél

Instructions

  • A zöldségeket megpucoljuk, kisebb darabokra (kb. 1 cm) vágjuk a karfiolt apró rózsáira szedjük, megmossuk.
  • A hagymát megtisztítjuk karikára vágjuk.
  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk, felöntjük a csirkealaplével, a "kesudiótejjel", hozzáadjuk a ToTu krém extrát és annyi vizet adunk hozzá, hogy a maximum jelzésig érjen.
  • Fűszerezzük ízlés szerint és elindítjuk a vegyes ital/ krémleves programot.
  • Karfiol rózsával, petrezselyemlevéllel, ToTu krémmel gazdagítva tálaljuk.

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)