Zöldfűszeres kenőkrém szűrleményből

Szűrleményből készült kenőkrém ami akár kenyérre kenve, vagy mártogatósként fogyasztva is igen ízletes. A sörélesztőpehely és a krémsajt baktérium kultúra összhangja igazi sajtos ízhatást eredményez.
perc10 minutes
perc5 minutes
Összesen 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 2

Hozzávalók
 

Szűrlemény fermentálása

  • 100 g szűrlemény
  • 1 dl mandula ital
  • 1/3 db krémsajt baktérium kultúra
  • 0,5 mokkáskanál
  • 1 csipetnyi nádcukor

Kenőkrém

  • erjesztett szűrlemény
  • 1,5 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál sajt és túró fűszerkeverék
  • 1 dl mandula ital (opcionális)
  • 1 kiskanál konjak liszt (opcionális)

Így készítsd!
 

  • A szűrleményt a Vegital fermentáló tartályába tesszük, majd hozzákeverjük a sót, a nádcukrot, valamint a langyos mandula italban elkevert krémsajt baktérium kultúrát.
  • Elindítjuk a Kimchi programot. Vegyük le az időintervallumot 5 órára.
  • A program végeztével a már savanykás szűrleménybe keverjük a sörélesztőpelyhet és a zöld fűszereket (használhatunk friss fűszernövényeket is), majd késes aprítóban krémesre turmixoljuk.
  • Állagától, illetve mennyiségétől függően adhatunk hozzá mandula italban feloldott konjak lisztet. Ezt is turmixoljuk hozzá.
  • Egy jól kenhető, sűrű krémet kell kapnunk.
  • Ízlés szerint adható hozzá bors, paprika, fűszernövények, újhagyma, lila hagyma.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek