Zöldfűszeres kenőkrém szűrleményből

Zöldfűszeres kenőkrém szűrleményből

Szűrleményből készült kenőkrém ami akár kenyérre kenve, vagy mártogatósként fogyasztva is igen ízletes. A sörélesztőpehely és a krémsajt baktérium kultúra összhangja igazi sajtos ízhatást eredményez.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 5 minutes
Összes idő 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2

Alapanyagok

Szűrlemény fermentálása

  • 100 g szűrlemény
  • 1 dl mandula ital
  • 1/3 db krémsajt baktérium kultúra
  • 0,5 mokkáskanál
  • 1 csipetnyi nádcukor

Kenőkrém

  • erjesztett szűrlemény
  • 1,5 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál sajt és túró fűszerkeverék
  • 1 dl mandula ital (opcionális)
  • 1 kiskanál konjak liszt (opcionális)

Így készítsd!

  1. A szűrleményt a Vegital fermentáló tartályába tesszük, majd hozzákeverjük a sót, a nádcukrot, valamint a langyos mandula italban elkevert krémsajt baktérium kultúrát.
  2. Elindítjuk a Kimchi programot. Vegyük le az időintervallumot 5 órára.
  3. A program végeztével a már savanykás szűrleménybe keverjük a sörélesztőpelyhet és a zöld fűszereket (használhatunk friss fűszernövényeket is), majd késes aprítóban krémesre turmixoljuk.
  4. Állagától, illetve mennyiségétől függően adhatunk hozzá mandula italban feloldott konjak lisztet. Ezt is turmixoljuk hozzá.
  5. Egy jól kenhető, sűrű krémet kell kapnunk.
  6. Ízlés szerint adható hozzá bors, paprika, fűszernövények, újhagyma, lila hagyma.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek