Zöldfűszeres kenőkrém szűrleményből
Szűrleményből készült kenőkrém ami akár kenyérre kenve, vagy mártogatósként fogyasztva is igen ízletes. A sörélesztőpehely és a krémsajt baktérium kultúra összhangja igazi sajtos ízhatást eredményez.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 5 minutes
Összes idő 15 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 fő
Alapanyagok
Szűrlemény fermentálása
- 100 g szűrlemény
- 1 dl mandula ital
- 1/3 db krémsajt baktérium kultúra
- 0,5 mokkáskanál só
- 1 csipetnyi nádcukor
Kenőkrém
- erjesztett szűrlemény
- 1,5 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 evőkanál sajt és túró fűszerkeverék
- 1 dl mandula ital (opcionális)
- 1 kiskanál konjak liszt (opcionális)
Így készítsd!
-
A szűrleményt a Vegital fermentáló tartályába tesszük, majd hozzákeverjük a sót, a nádcukrot, valamint a langyos mandula italban elkevert krémsajt baktérium kultúrát.
-
Elindítjuk a Kimchi programot. Vegyük le az időintervallumot 5 órára.
-
A program végeztével a már savanykás szűrleménybe keverjük a sörélesztőpelyhet és a zöld fűszereket (használhatunk friss fűszernövényeket is), majd késes aprítóban krémesre turmixoljuk.
-
Állagától, illetve mennyiségétől függően adhatunk hozzá mandula italban feloldott konjak lisztet. Ezt is turmixoljuk hozzá.
-
Egy jól kenhető, sűrű krémet kell kapnunk.
-
Ízlés szerint adható hozzá bors, paprika, fűszernövények, újhagyma, lila hagyma.