Szűrleményből készült kenőkrém ami akár kenyérre kenve, vagy mártogatósként fogyasztva is igen ízletes. A sörélesztőpehely és a krémsajt baktérium kultúra összhangja igazi sajtos ízhatást eredményez.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő5minutes
Összes idő15minutes
Mennyiség/űrtartalom2fő
Alapanyagok
Szűrlemény fermentálása
100gszűrlemény
1dlmandula ital
1/3dbkrémsajt baktérium kultúra
0,5mokkáskanál só
1csipetnyi nádcukor
Kenőkrém
erjesztett szűrlemény
1,5evőkanálsörélesztőpehely
2evőkanálsajt és túró fűszerkeverék
1dlmandula ital(opcionális)
1kiskanálkonjak liszt(opcionális)
Így készítsd!
A szűrleményt a Vegital fermentáló tartályába tesszük, majd hozzákeverjük a sót, a nádcukrot, valamint a langyos mandula italban elkevert krémsajt baktérium kultúrát.
Elindítjuk a Kimchi programot. Vegyük le az időintervallumot 5 órára.
A program végeztével a már savanykás szűrleménybe keverjük a sörélesztőpelyhet és a zöld fűszereket (használhatunk friss fűszernövényeket is), majd késes aprítóban krémesre turmixoljuk.
Állagától, illetve mennyiségétől függően adhatunk hozzá mandula italban feloldott konjak lisztet. Ezt is turmixoljuk hozzá.
Egy jól kenhető, sűrű krémet kell kapnunk.
Ízlés szerint adható hozzá bors, paprika, fűszernövények, újhagyma, lila hagyma.