Go Back
+ servings
Print

Zöldfűszeres kenőkrém szűrleményből

Szűrleményből készült kenőkrém ami akár kenyérre kenve, vagy mártogatósként fogyasztva is igen ízletes. A sörélesztőpehely és a krémsajt baktérium kultúra összhangja igazi sajtos ízhatást eredményez.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Servings 2

Ingredients

Szűrlemény fermentálása

  • 100 g szűrlemény
  • 1 dl mandula ital
  • 1/3 db krémsajt baktérium kultúra
  • 0,5 mokkáskanál
  • 1 csipetnyi nádcukor

Kenőkrém

  • erjesztett szűrlemény
  • 1,5 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál sajt és túró fűszerkeverék
  • 1 dl mandula ital (opcionális)
  • 1 kiskanál konjak liszt (opcionális)

Instructions

  • A szűrleményt a Vegital fermentáló tartályába tesszük, majd hozzákeverjük a sót, a nádcukrot, valamint a langyos mandula italban elkevert krémsajt baktérium kultúrát.
  • Elindítjuk a Kimchi programot. Vegyük le az időintervallumot 5 órára.
  • A program végeztével a már savanykás szűrleménybe keverjük a sörélesztőpelyhet és a zöld fűszereket (használhatunk friss fűszernövényeket is), majd késes aprítóban krémesre turmixoljuk.
  • Állagától, illetve mennyiségétől függően adhatunk hozzá mandula italban feloldott konjak lisztet. Ezt is turmixoljuk hozzá.
  • Egy jól kenhető, sűrű krémet kell kapnunk.
  • Ízlés szerint adható hozzá bors, paprika, fűszernövények, újhagyma, lila hagyma.