Zellerkrémleves
Szinte egész évben készíthető finom krémleves. A zellert ízletes körtével egészítettük ki, a kettő harmóniájából született ez a finom étel.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 240 g zellergumó
- 220 g körte vagy alma
- 1 evőkanál mangalica zsír
- 1 fej salotta hagyma
- 400 ml húsleves alaplé vagy zöldséglé
- kesudió ital a maximumig
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 100 g totu krém extra opcionális
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, feltöltjük kesu itallal a maximum jelzésig.
-
Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
-
Ha a program lejárt, a levest tálba öntjük,ízesítjük. Pár csepp tökmagolajjal tálaljuk.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)