Zabkeksz mandula ital szűrleményből

Zabkeksz mandula ital szűrleményből

Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 15 minutes
Összes idő 25 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2

Alapanyagok

  • 200 g szűrlemény (1 adag)
  • 150 g zabpehely
  • 100 g zabliszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 100 g étcsokoládé
  • 150 g margarin
  • 100 g méz

Így készítsd!

  1. A szűrleményhez keverjük a zabpelyhet, zablisztet, fahéjat és a csipet sót.
  2. Megolvasztjuk magas kakaótartalmú étcsokit és hozzá adjuk a szintén olvasztott vajat, valamint a meglangyosított mézet.
  3. Jól összedolgozzuk a száraz és nedves hozzávalókat, majd a hűtőbe tesszük pihenni fél órára.
  4. 195 fokra előmelegített sütőben, légkeverés funkción, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. A keksz tovább gazdagítható, magvakkal, gyümölcsökkel.

Jegyzetek

Á. Rita receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek