Zabkeksz mandula ital szűrleményből
Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 15 minutes
Összes idő 25 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 fő
Alapanyagok
- 200 g szűrlemény (1 adag)
- 150 g zabpehely
- 100 g zabliszt
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 100 g étcsokoládé
- 150 g margarin
- 100 g méz
Így készítsd!
-
A szűrleményhez keverjük a zabpelyhet, zablisztet, fahéjat és a csipet sót.
-
Megolvasztjuk magas kakaótartalmú étcsokit és hozzá adjuk a szintén olvasztott vajat, valamint a meglangyosított mézet.
-
Jól összedolgozzuk a száraz és nedves hozzávalókat, majd a hűtőbe tesszük pihenni fél órára.
-
195 fokra előmelegített sütőben, légkeverés funkción, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. A keksz tovább gazdagítható, magvakkal, gyümölcsökkel.
Jegyzetek
Á. Rita receptje