Nyomtatás
Zabkeksz mandula ital szűrleményből
Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 15 minutes
Összes idő 25 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 fő
-
200
g
szűrlemény
(1 adag)
-
150
g
zabpehely
-
100
g
zabliszt
-
1
teáskanál
fahéj
-
1
csipet
só
-
100
g
étcsokoládé
-
150
g
margarin
-
100
g
méz
-
A szűrleményhez keverjük a zabpelyhet, zablisztet, fahéjat és a csipet sót.
-
Megolvasztjuk magas kakaótartalmú étcsokit és hozzá adjuk a szintén olvasztott vajat, valamint a meglangyosított mézet.
-
Jól összedolgozzuk a száraz és nedves hozzávalókat, majd a hűtőbe tesszük pihenni fél órára.
-
195 fokra előmelegített sütőben, légkeverés funkción, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.
A keksz tovább gazdagítható, magvakkal, gyümölcsökkel.