Print
Zabkeksz mandula ital szűrleményből
Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Prep Time 10 perc perc
Cook Time 15 perc perc
Total Time 25 perc perc
Servings 2 fő
- 200 g szűrlemény (1 adag)
- 150 g zabpehely
- 100 g zabliszt
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 100 g étcsokoládé
- 150 g margarin
- 100 g méz
A szűrleményhez keverjük a zabpelyhet, zablisztet, fahéjat és a csipet sót.
Megolvasztjuk magas kakaótartalmú étcsokit és hozzá adjuk a szintén olvasztott vajat, valamint a meglangyosított mézet.
Jól összedolgozzuk a száraz és nedves hozzávalókat, majd a hűtőbe tesszük pihenni fél órára.
195 fokra előmelegített sütőben, légkeverés funkción, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.
A keksz tovább gazdagítható, magvakkal, gyümölcsökkel.