Go Back
+ servings
Print

Zabkeksz mandula ital szűrleményből

Ropogós, csokoládés keksz, amit mandula ital szűrleményéből készítettünk. Egyéni ízlás szerint tovább alakítható.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 200 g szűrlemény (1 adag)
  • 150 g zabpehely
  • 100 g zabliszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 100 g étcsokoládé
  • 150 g margarin
  • 100 g méz

Instructions

  • A szűrleményhez keverjük a zabpelyhet, zablisztet, fahéjat és a csipet sót.
  • Megolvasztjuk magas kakaótartalmú étcsokit és hozzá adjuk a szintén olvasztott vajat, valamint a meglangyosított mézet.
  • Jól összedolgozzuk a száraz és nedves hozzávalókat, majd a hűtőbe tesszük pihenni fél órára.
  • 195 fokra előmelegített sütőben, légkeverés funkción, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. A keksz tovább gazdagítható, magvakkal, gyümölcsökkel.

Notes

Á. Rita receptje