A zabkása az egyik leggyakrabban előforduló étel a reggeliző asztalon. Amellett, hogy nagyon finom, sok rostot és fehérjét, ellenben kevés zsírt tartalmaz. A kész zabkásához keverhetünk magokat, aszalt gyümölcsöt, levárt, csak a képzeletünk szab határt variációinak.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom:    1.3 liter
Hozzávalók
- 140 g zab nem zabpehely
 - 30 ml Olajessimo
 - 60 g eritrit (ízlés szerint változtatható mennyiség)
 - 1 kiskanál fahéj (opcionális)
 - 1 g himalája só
 - víz minimum jelzésig
 
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
 - Ráillesztjük a gép fejét és először a Fruit Juice vagy Blend programot indítjuk el.
 - A turmixolás után a Smooth/Cereal/Kása gombot nyomjuk meg.
 - A kész kását át lehet szűrni, de nem feltétlenül szükséges. Ezt rögtön a program lejárta után végezzük el.
 - A zabkása ekkor még viszonylag folyékony, de ahogy hűl, úgy sűrűsödik.
 - Mivel ez egy natúr változat, ízlés szerint gazdagíthatjuk darabolt friss -és/vagy aszalt gyümölcsökkel, csoki darabkákkal, mézzel, fahéjjal, olajos magvakkal.
 
További információk
Te is szeretnél ilyen finom krémkását főzni? Kattints IDE!
								
															
								
								
