Zabkása
A zabkása az egyik leggyakrabban előforduló étel a reggeliző asztalon. Amellett, hogy nagyon finom, sok rostot és fehérjét, ellenben kevés zsírt tartalmaz. A kész zabkásához keverhetünk magokat, aszalt gyümölcsöt, levárt, csak a képzeletünk szab határt variációinak.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 140 g zab nem zabpehely
- 30 ml Olajessimo
- 60 g eritrit (ízlés szerint változtatható mennyiség)
- 1 kiskanál fahéj (opcionális)
- 1 g himalája só
- víz minimum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Ráillesztjük a gép fejét és először a Fruit Juice vagy Blend programot indítjuk el.
-
A turmixolás után a Smooth/Cereal/Kása gombot nyomjuk meg.
-
A kész kását át lehet szűrni, de nem feltétlenül szükséges. Ezt rögtön a program lejárta után végezzük el.
-
A zabkása ekkor még viszonylag folyékony, de ahogy hűl, úgy sűrűsödik.
-
Mivel ez egy natúr változat, ízlés szerint gazdagíthatjuk darabolt friss -és/vagy aszalt gyümölcsökkel, csoki darabkákkal, mézzel, fahéjjal, olajos magvakkal.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom krémkását főzni? Kattints IDE!