Go Back
+ servings
Print

Zabkása

A zabkása az egyik leggyakrabban előforduló étel a reggeliző asztalon. Amellett, hogy nagyon finom, sok rostot és fehérjét, ellenben kevés zsírt tartalmaz. A kész zabkásához keverhetünk magokat, aszalt gyümölcsöt, levárt, csak a képzeletünk szab határt variációinak.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 140 g zab nem zabpehely
  • 30 ml Olajessimo
  • 60 g eritrit (ízlés szerint változtatható mennyiség)
  • 1 kiskanál fahéj (opcionális)
  • 1 g himalája só
  • víz minimum jelzésig

Instructions

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Ráillesztjük a gép fejét és először a Fruit Juice vagy Blend programot indítjuk el.
  • A turmixolás után a Smooth/Cereal/Kása gombot nyomjuk meg.
  • A kész kását át lehet szűrni, de nem feltétlenül szükséges. Ezt rögtön a program lejárta után végezzük el.
  • A zabkása ekkor még viszonylag folyékony, de ahogy hűl, úgy sűrűsödik.
  • Mivel ez egy natúr változat, ízlés szerint gazdagíthatjuk darabolt friss -és/vagy aszalt gyümölcsökkel, csoki darabkákkal, mézzel, fahéjjal, olajos magvakkal.

Notes

Te is szeretnél ilyen finom krémkását főzni? Kattints IDE!