Whiskey-s kávélikőr

Whiskey-s kávélikőr

"Sosem próbáltam még alkoholos italt a gépbe tenni, de azt hiszem ez az egyik legjobb dolog, ami egy jó fajta, minőségi füstös whiskey-vel történhet." -Kaska-Héczey Petra receptje
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 45 g kesudió
  • 15 g kókuszreszelék
  • 10 g földimandula
  • 30 g cikória kávé
  • 7 g Szafi 5x-ös édesítő (kókuszvirág cukor-stevia)
  • 1 g (csipetnyi)
  • 25 ml füstös whiskey (Smokey Joe-t használtam, de bármilyen jobb minőségű füstössel jó)
  • 1 l víz

Így készítsd!

  1. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Soymilk vagy Five grain programon készre főzzük. Ha szeretnénk, hogy több alkohol legyen benne, akkor a Whiskey-t csak akkor adjuk hozzá, amikor már készen van.
  2. Az italt leszűrjük és pár órára hűtőbe tesszük.
  3. Hidegen nagyon finom, kellemesen füstös, aromás likőr.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek