Whiskey-s kávélikőr
"Sosem próbáltam még alkoholos italt a gépbe tenni, de azt hiszem ez az egyik legjobb dolog, ami egy jó fajta, minőségi füstös whiskey-vel történhet." -Kaska-Héczey Petra receptje
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 45 g kesudió
- 15 g kókuszreszelék
- 10 g földimandula
- 30 g cikória kávé
- 7 g Szafi 5x-ös édesítő (kókuszvirág cukor-stevia)
- 1 g só (csipetnyi)
- 25 ml füstös whiskey (Smokey Joe-t használtam, de bármilyen jobb minőségű füstössel jó)
- 1 l víz
Így készítsd!
-
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Soymilk vagy Five grain programon készre főzzük. Ha szeretnénk, hogy több alkohol legyen benne, akkor a Whiskey-t csak akkor adjuk hozzá, amikor már készen van.
-
Az italt leszűrjük és pár órára hűtőbe tesszük.
-
Hidegen nagyon finom, kellemesen füstös, aromás likőr.