Go Back
+ servings
Print

Whiskey-s kávélikőr

"Sosem próbáltam még alkoholos italt a gépbe tenni, de azt hiszem ez az egyik legjobb dolog, ami egy jó fajta, minőségi füstös whiskey-vel történhet." -Kaska-Héczey Petra receptje
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 45 g kesudió
  • 15 g kókuszreszelék
  • 10 g földimandula
  • 30 g cikória kávé
  • 7 g Szafi 5x-ös édesítő (kókuszvirág cukor-stevia)
  • 1 g (csipetnyi)
  • 25 ml füstös whiskey (Smokey Joe-t használtam, de bármilyen jobb minőségű füstössel jó)
  • 1 l víz

Instructions

  • Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Soymilk vagy Five grain programon készre főzzük. Ha szeretnénk, hogy több alkohol legyen benne, akkor a Whiskey-t csak akkor adjuk hozzá, amikor már készen van.
  • Az italt leszűrjük és pár órára hűtőbe tesszük.
  • Hidegen nagyon finom, kellemesen füstös, aromás likőr.