Zabpalacsinta
A reggeli a legfontosabb étkezés, és mi lehetne jobb módja annak, hogy elindítsuk a napunkat, mint egy adag frissen sütött palacsinta?
Egy isteni zabpalacsinta készült zabitallal.
A recept a Dizájnkonyha és a Vegital együttműködéséből született.
Alapanyagok
- 450 ml zabital
- 250 g liszt
- 1 db banán
- 25 g apró szemű zabpehely
- 15 g 1:4 édesítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 evőkanál kókuszolaj sütéshez
Így készítsd!
-
A banánt egy villa segítségével alaposan szétnyomkodjuk – segít, ha jó érett banánt használunk.
-
Hozzáadjuk a sütőport, az édesítőt, a vaníliát és egy kevés zabtejet.
-
Kikeverjük, majd a liszt egyharmadát hozzáadjuk, simára keverjük.
-
Ezután megint egy kis liszt, megint egy kis zabtej, amíg csomómentesre nem keverjük.
-
A végén hozzáadunk még 100 g áfonyát és 50 g málnát is.
-
Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadunk egy kevés kókuszolajat, majd a palacsintákat közepes hőfokon kb. 5 percig sütjük oldalanként.