A reggeli a legfontosabb étkezés, és mi lehetne jobb módja annak, hogy elindítsuk a napunkat, mint egy adag frissen sütött palacsinta?
Egy isteni zabpalacsinta készült zabitallal.
A recept a Dizájnkonyha és a Vegital együttműködéséből született.
Alapanyagok
450mlzabital
250gliszt
1dbbanán
25gapró szemű zabpehely
15g1:4 édesítő
1teáskanálsütőpor
1teáskanálvanília kivonat
1evőkanálkókuszolajsütéshez
Így készítsd!
A banánt egy villa segítségével alaposan szétnyomkodjuk – segít, ha jó érett banánt használunk.
Hozzáadjuk a sütőport, az édesítőt, a vaníliát és egy kevés zabtejet.
Kikeverjük, majd a liszt egyharmadát hozzáadjuk, simára keverjük.
Ezután megint egy kis liszt, megint egy kis zabtej, amíg csomómentesre nem keverjük.
A végén hozzáadunk még 100 g áfonyát és 50 g málnát is.
Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadunk egy kevés kókuszolajat, majd a palacsintákat közepes hőfokon kb. 5 percig sütjük oldalanként.