Go Back
Nyomtatás

Zabpalacsinta

A reggeli a legfontosabb étkezés, és mi lehetne jobb módja annak, hogy elindítsuk a napunkat, mint egy adag frissen sütött palacsinta? Egy isteni zabpalacsinta készült zabitallal. A recept a Dizájnkonyha és a Vegital együttműködéséből született.

Alapanyagok

  • 450 ml zabital
  • 250 g liszt
  • 1 db banán
  • 25 g apró szemű zabpehely
  • 15 g 1:4 édesítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 evőkanál kókuszolaj sütéshez

Így készítsd!

  1. A banánt egy villa segítségével alaposan szétnyomkodjuk – segít, ha jó érett banánt használunk.
  2. Hozzáadjuk a sütőport, az édesítőt, a vaníliát és egy kevés zabtejet.
  3. Kikeverjük, majd a liszt egyharmadát hozzáadjuk, simára keverjük.
  4. Ezután megint egy kis liszt, megint egy kis zabtej, amíg csomómentesre nem keverjük.
  5. A végén hozzáadunk még 100 g áfonyát és 50 g málnát is.
  6. Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadunk egy kevés kókuszolajat, majd a palacsintákat közepes hőfokon kb. 5 percig sütjük oldalanként.