Vegán házi karamellöntet

Vegán házi karamellöntet

Házi karamell szirup kesudió "tejszínnel". Tökéletes fagyira, desszertekhez, vagy rizshab tetejére. Hűtőben hetekig megőrzi finom ízét.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 250 ml

Alapanyagok

  • 200 g kristálycukor
  • 1 g
  • 60 g vaj
  • 250 ml kesudió "tejszín"

Így készítsd!

  1. Öntsd a cukrot egy magasabb falú fazékba.
  2. Várj, amíg a cukor elkezd karamellizálódni, majd óvatosan keverd át.
  3. Add hozzá a sót.
  4. Óvatosan öntsd bele a kesudió "tejszínt".
  5. Add hozzá a vajat.
  6. Alaposan keverd össze.
  7. Hűtőben két hétig tartós marad.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek