Vegán forró csoki

Vegán forró csoki

Az igazi forró csoki sűrű, krémes, kakaós, szívet-lelket melengető finomság. Megpróbáltunk egy tej-és cukor-és gluténmentes változatot megalkotni. Nekünk nagyon ízlett az eredmény.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 100 g kesudió
  • 60 g blansírozott mandula
  • 1 evőkanál Olajessimo
  • 1 db vaníliarúd (ízlés szerint lehet kevesebb is)
  • 2,5 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál karobpor vagy kakaó
  • 1 csipetnyi himalája só
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és előbb Blend vagy Juice funkcióval összeturmixoljuk az alapanyagokat.
  2. Ezután indítjuk el a "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk" programot.
  3. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. Az ici-pici szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Tipp: A kész forró csokira reszelhetünk tejmentes étcsokoládét , vagy ízlés szerint adhatunk hozzá mézet, fahéjat.

Jegyzetek

Kíváncsi vagy mivel főztük ezt az isteni forró csokit?  Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek