https://www.youtube.com/watch?v=nhmQ0C-kaiw
Vegán csokis-kókuszos desszert
A növényi tejpótlók főzése során keletező szűrlemény felhasználásához született ez a recept. Sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető, könnyű desszert.
Elkészítési idő 30 minutes
Főzési idő 40 minutes
Összes idő 1 hour 11 minutes
Mennyiség/űrtartalom 10 szelet
Alapanyagok
Alsó réteg
- 300 g darált keksz
- 100 g margarin
Kókuszos réteg
- 200 g szűrlemény
- 100 g cukor/eritrit
- 500 ml növényi tejpótló
- 80 g búzadara
Csokimáz
- 200 ml növényi "tejszín"
- 100 g étcsokoládé
- 30 g margarin
Így készítsd!
-
Öntsd a darált kekszet egy tálba.
-
Add hozzá a felolvasztott margarint.
-
Alaposan keverd össze.
-
A keveréket tedd egy fóliával kibélelt formába.
-
Nyomkodd le, majd tedd félre.
-
A kókuszos réteghez öntsd a tejpótlót egy fazékba és kezdd el melegíteni.
-
Add hozzá az édesítőt, vagy a cukrot.
-
Öntsd bele a búzadarát és a szűrleményt is.
-
Gyakori kevergetés mellett főzd sűrűre.
-
A sűrű masszát öntsd a kekszes réteg tetejére.
-
Tedd a hűtőbe 15 percre.
-
A csokimázhoz kezdd el melegíteni a növényi "tejszínt".
-
Add hozzá a felolvasztott csokoládét, és a felolvasztott margarint.
-
Gyakori kevergetés mellett főzd pár percig, amíg sűrű és fényes lesz.
-
Öntsd a kókuszos réteg tetejére.
-
Szépen egyengesd el a csoki réteget, majd tedd a hűtőbe pár órára.