Go Back
+ servings
Nyomtatás

Vegán csokis-kókuszos desszert

A növényi tejpótlók főzése során keletező szűrlemény felhasználásához született ez a recept. Sütés nélküli, egyszerűen elkészíthető, könnyű desszert.
Elkészítési idő 30 minutes
Főzési idő 40 minutes
Összes idő 1 hour 11 minutes
Mennyiség/űrtartalom 10 szelet

Alapanyagok

Alsó réteg

  • 300 g darált keksz
  • 100 g margarin

Kókuszos réteg

  • 200 g szűrlemény
  • 100 g cukor/eritrit
  • 500 ml növényi tejpótló
  • 80 g búzadara

Csokimáz

  • 200 ml növényi "tejszín"
  • 100 g étcsokoládé
  • 30 g margarin

Így készítsd!

  1. Öntsd a darált kekszet egy tálba.
  2. Add hozzá a felolvasztott margarint.
  3. Alaposan keverd össze.
  4. A keveréket tedd egy fóliával kibélelt formába.
  5. Nyomkodd le, majd tedd félre.
  6. A kókuszos réteghez öntsd a tejpótlót egy fazékba és kezdd el melegíteni.
  7. Add hozzá az édesítőt, vagy a cukrot.
  8. Öntsd bele a búzadarát és a szűrleményt is.
  9. Gyakori kevergetés mellett főzd sűrűre.
  10. A sűrű masszát öntsd a kekszes réteg tetejére.
  11. Tedd a hűtőbe 15 percre.
  12. A csokimázhoz kezdd el melegíteni a növényi "tejszínt".
  13. Add hozzá a felolvasztott csokoládét, és a felolvasztott margarint.
  14. Gyakori kevergetés mellett főzd pár percig, amíg sűrű és fényes lesz.
  15. Öntsd a kókuszos réteg tetejére.
  16. Szépen egyengesd el a csoki réteget, majd tedd a hűtőbe pár órára.