Vegán cheddar
Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza.
Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 38 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 db
Alapanyagok
- 150 g kesudió
- 240 ml növényi ital pl. mandulaital, kesuital
- 15 ml citromlé
- 50 g kókuszolaj
- 10 g só
- 2 g füstölt pirospaprika
- 15 g sörélesztőpehely
- 2 g fokhagymapor
- 5 g vöröshagymapor
- 2 g kurkuma
- 10 g tápióka keményítő
- 10 g agar-agar
Így készítsd!
-
Készíts elő minden hozzávalót és öntsd egy erős aprítógépbe. Addig pürésítsd (kb 3-4 percig), amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
-
Öntsd a masszát egy lábasba, és melegítsd közepes lángon, közben folyamatosan kevergesd. Ne forrald fel, mert könnyen leéghet.
-
Pár perc múlva vedd le a tűzhelyről, és kanalazd a masszát kiolajozott, hőálló tálkákba. Mi kettőbe öntöttük, de akár egy nagyobba is teheted.
-
Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy jól megdermedjen.
-
Másnapra el is készül a könnyedén vágható, füstös ízű vegán sajthelyettesítő.