Vegán cheddar

Vegán cheddar

Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza. Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 38 minutes
Mennyiség/űrtartalom 2 db

Alapanyagok

  • 150 g kesudió
  • 240 ml növényi ital pl. mandulaital, kesuital
  • 15 ml citromlé
  • 50 g kókuszolaj
  • 10 g
  • 2 g füstölt pirospaprika
  • 15 g sörélesztőpehely
  • 2 g fokhagymapor
  • 5 g vöröshagymapor
  • 2 g kurkuma
  • 10 g tápióka keményítő
  • 10 g agar-agar

Így készítsd!

  1. Készíts elő minden hozzávalót és öntsd egy erős aprítógépbe. Addig pürésítsd (kb 3-4 percig), amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
  2. Öntsd a masszát egy lábasba, és melegítsd közepes lángon, közben folyamatosan kevergesd. Ne forrald fel, mert könnyen leéghet.
  3. Pár perc múlva vedd le a tűzhelyről, és kanalazd a masszát kiolajozott, hőálló tálkákba. Mi kettőbe öntöttük, de akár egy nagyobba is teheted.
  4. Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy jól megdermedjen.
  5. Másnapra el is készül a könnyedén vágható, füstös ízű vegán sajthelyettesítő.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek