Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza.
Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
Elkészítési idő20minutes
Főzési idő10minutes
Összes idő38minutes
Mennyiség/űrtartalom2db
Alapanyagok
150gkesudió
240mlnövényi italpl. mandulaital, kesuital
15mlcitromlé
50gkókuszolaj
10gsó
2gfüstölt pirospaprika
15 gsörélesztőpehely
2gfokhagymapor
5gvöröshagymapor
2gkurkuma
10gtápióka keményítő
10gagar-agar
Így készítsd!
Készíts elő minden hozzávalót és öntsd egy erős aprítógépbe. Addig pürésítsd (kb 3-4 percig), amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
Öntsd a masszát egy lábasba, és melegítsd közepes lángon, közben folyamatosan kevergesd. Ne forrald fel, mert könnyen leéghet.
Pár perc múlva vedd le a tűzhelyről, és kanalazd a masszát kiolajozott, hőálló tálkákba. Mi kettőbe öntöttük, de akár egy nagyobba is teheted.
Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy jól megdermedjen.
Másnapra el is készül a könnyedén vágható, füstös ízű vegán sajthelyettesítő.