Go Back
+ servings
Print

Vegán cheddar

Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza. Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 38 minutes
Servings 2 db

Ingredients

  • 150 g kesudió
  • 240 ml növényi ital pl. mandulaital, kesuital
  • 15 ml citromlé
  • 50 g kókuszolaj
  • 10 g
  • 2 g füstölt pirospaprika
  • 15 g sörélesztőpehely
  • 2 g fokhagymapor
  • 5 g vöröshagymapor
  • 2 g kurkuma
  • 10 g tápióka keményítő
  • 10 g agar-agar

Instructions

  • Készíts elő minden hozzávalót és öntsd egy erős aprítógépbe. Addig pürésítsd (kb 3-4 percig), amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
  • Öntsd a masszát egy lábasba, és melegítsd közepes lángon, közben folyamatosan kevergesd. Ne forrald fel, mert könnyen leéghet.
  • Pár perc múlva vedd le a tűzhelyről, és kanalazd a masszát kiolajozott, hőálló tálkákba. Mi kettőbe öntöttük, de akár egy nagyobba is teheted.
  • Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy jól megdermedjen.
  • Másnapra el is készül a könnyedén vágható, füstös ízű vegán sajthelyettesítő.