Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza.
Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
Prep Time 20 minutesminutes
Cook Time 10 minutesminutes
Total Time 38 minutesminutes
Servings 2db
Ingredients
150gkesudió
240mlnövényi italpl. mandulaital, kesuital
15mlcitromlé
50gkókuszolaj
10gsó
2gfüstölt pirospaprika
15 gsörélesztőpehely
2gfokhagymapor
5gvöröshagymapor
2gkurkuma
10gtápióka keményítő
10gagar-agar
Instructions
Készíts elő minden hozzávalót és öntsd egy erős aprítógépbe. Addig pürésítsd (kb 3-4 percig), amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
Öntsd a masszát egy lábasba, és melegítsd közepes lángon, közben folyamatosan kevergesd. Ne forrald fel, mert könnyen leéghet.
Pár perc múlva vedd le a tűzhelyről, és kanalazd a masszát kiolajozott, hőálló tálkákba. Mi kettőbe öntöttük, de akár egy nagyobba is teheted.
Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy jól megdermedjen.
Másnapra el is készül a könnyedén vágható, füstös ízű vegán sajthelyettesítő.