Vaníliás tortakrém
Egy finom krém, ami bármilyen süteményben, vagy tortában megállja a helyét.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 15 minutes
Összes idő 20 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1 adag
Alapanyagok
- 360 ml kókusztej
- 80 g tojássárgája 4 db
- 0,5 db vaníliarúd
- 58 g eritrit vagy cukor
- 36 g kukoricakeményítő
- 30 g kókuszzsír vagy vaj
Így készítsd!
-
Öntsük egy fazékba a kókusztejet, keverjük el benne az eritritet. Adjuk hozzá a tojássárgát és a vaníliarúd kikapart belsejét.
-
Tegyük hozzá a keményítőt majd habverővel dolgozzuk teljesen simára.
-
Kis lángon, állandóan kevergetve főzzünk egy sűrű krémet.
-
Húzzuk le a tűzről, de kavarjuk még egy-két percig, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt.
-
Ezt a krémet felhasználhatjuk tortákhoz és töltelékként péksüteményekbe.
Jegyzetek
S. bettina receptje