Nyomtatás
Vaníliás tortakrém
Egy finom krém, ami bármilyen süteményben, vagy tortában megállja a helyét.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 15 minutes
Összes idő 20 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1 adag
-
360
ml
kókusztej
-
80
g
tojássárgája
4 db
-
0,5
db
vaníliarúd
-
58
g
eritrit
vagy cukor
-
36
g
kukoricakeményítő
-
30
g
kókuszzsír
vagy vaj
-
Öntsük egy fazékba a kókusztejet, keverjük el benne az eritritet. Adjuk hozzá a tojássárgát és a vaníliarúd kikapart belsejét.
-
Tegyük hozzá a keményítőt majd habverővel dolgozzuk teljesen simára.
-
Kis lángon, állandóan kevergetve főzzünk egy sűrű krémet.
-
Húzzuk le a tűzről, de kavarjuk még egy-két percig, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt.
-
Ezt a krémet felhasználhatjuk tortákhoz és töltelékként péksüteményekbe.