Go Back
+ servings
Print

Vaníliás tortakrém

Egy finom krém, ami bármilyen süteményben, vagy tortában megállja a helyét.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 1 adag

Ingredients

  • 360 ml kókusztej
  • 80 g tojássárgája 4 db
  • 0,5 db vaníliarúd
  • 58 g eritrit vagy cukor
  • 36 g kukoricakeményítő
  • 30 g kókuszzsír vagy vaj

Instructions

  • Öntsük egy fazékba a kókusztejet, keverjük el benne az eritritet. Adjuk hozzá a tojássárgát és a vaníliarúd kikapart belsejét.
  • Tegyük hozzá a keményítőt majd habverővel dolgozzuk teljesen simára.
  • Kis lángon, állandóan kevergetve főzzünk egy sűrű krémet.
  • Húzzuk le a tűzről, de kavarjuk még egy-két percig, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt.
  • Ezt a krémet felhasználhatjuk tortákhoz és töltelékként péksüteményekbe.

Notes

S. bettina receptje