Vadas mártás marhahússal
Mennyei vadas mártás recept! Akár tésztához, rizshez, zöldséghez, zsemlegombóchoz tökéletes kiegészítő.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 2 minutes
Összes idő 17 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 liter
Alapanyagok
Húsleves
- 1 kg marhahús
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehér batáta
- 0,5 db karalábé
- 1 db zeller
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- víz
Mártás
- 200 g sárgarépa
- 70 g fehér répa
- 60 g zeller
- 60 g karalábé
- 800 ml marhahúsleves
- 2 evőkanál eritrit
- 1 evőkanál glicin opcionális
- 1 mokkáskanál konjac liszt
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 100 g totu krém extra
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 db babérlevél
- 0,5 db bio citrom leve
- 0,5 db bio narancs leve
Így készítsd!
-
A leves hozzávalóiból a zöldségekkel, a hússal, fűszerekkel, húslevest főzünk, lassú tűzőn.
-
Amikor a hús puhára főtt, leszűrjük, a húst félrerakjuk, majd szeleteljük.
-
A mártás hozzávalóiból a zöldségeket a gép tartályába rakjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és felöntjük a húslevessel. Kiválasztjuk a Smooth Soup funkciót majd elindítjuk.
-
Ha lejárt a program, belekeverjük a totu krém extrát, amiben elkeverjük a konjac lisztet, a citromlét, a narancslét, az eritritet, a glicint, végül mustárral ízesítjük.
-
Megkóstoljuk,ha szükséges, tovább ízesítjük, hogy az édes és a savanyú íz jól harmonizáljon egymással.
-
A felszeletelt húsra ráöntjük a mártást és körettel tálaljuk.
Jegyzetek
A mennyiség a mártást jelöli a baby növényi italkészítőben.
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is készítenél ilyen finom mártást? Kattints IDE!