Vadas mártás marhahússal

Vadas mártás marhahússal

Mennyei vadas mártás recept! Akár tésztához, rizshez, zöldséghez, zsemlegombóchoz tökéletes kiegészítő.
Elkészítési idő 15 minutes
Főzési idő 2 minutes
Összes idő 17 minutes
Mennyiség/űrtartalom 0.9 liter

Alapanyagok

Húsleves

  • 1 kg marhahús
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehér batáta
  • 0,5 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • víz

Mártás

  • 200 g sárgarépa
  • 70 g fehér répa
  • 60 g zeller
  • 60 g karalábé
  • 800 ml marhahúsleves
  • 2 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál glicin opcionális
  • 1 mokkáskanál konjac liszt
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 100 g totu krém extra
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 0,5 db bio citrom leve
  • 0,5 db bio narancs leve

Így készítsd!

  1. A leves hozzávalóiból a zöldségekkel, a hússal, fűszerekkel, húslevest főzünk, lassú tűzőn.
  2. Amikor a hús puhára főtt, leszűrjük, a húst félrerakjuk, majd szeleteljük.
  3. A mártás hozzávalóiból a zöldségeket a gép tartályába rakjuk, hozzáadjuk a babérlevelet és felöntjük a húslevessel. Kiválasztjuk a Smooth Soup funkciót majd elindítjuk.
  4. Ha lejárt a program, belekeverjük a totu krém extrát, amiben elkeverjük a konjac lisztet, a citromlét, a narancslét, az eritritet, a glicint, végül mustárral ízesítjük.
  5. Megkóstoljuk,ha szükséges, tovább ízesítjük, hogy az édes és a savanyú íz jól harmonizáljon egymással.
  6. A felszeletelt húsra ráöntjük a mártást és körettel tálaljuk.

Jegyzetek

A mennyiség a mártást jelöli a baby növényi italkészítőben.

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Te is készítenél ilyen finom mártást? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek