Tökfőzelék
Igen megosztó étel, pláne a gyerekek körében. Sokan felnőtt fejjel jövünk rá, hogy egy krémes, kapros tökfőzelék milyen finom tud lenni. Friss tökből elkészítve igazi nyári étel.
Kiegészíthető tükörtojással, fasírttal, vagy bármilyen feltéttel.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
Főzelék alap
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes tök meghámozva/lereszelve
- 2 gerezd fokhagyma összenyomva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 1 teáskanál só
- őrölt bors egy csipet/ízlés szerint
- 5 evőkanál növényi "tejszín" rizs/kesu
Utolsó 5 percben hozzá adandó:
- 4 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1,5 dl növényi "tej" rizs/kesu (recept az instrukcióknál)
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanál ecet
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a megadott sorrendben beletesszük a Vegital növényi italkészítő (Silver Digital) tartályába, majd elinditjuk a Chunky soup üzemmódot.
-
Az utolsó 10 percnél levesszük a gép tetejét és a következőket adjuk hozzá : 4 evőkanál sörélesztőpehely, 1 evőkanál pirospaprika, 1,5 dl *rizs/kesutej , 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 1 evőkanál ételecet keveréke.
-
Sült hagymával a tetején, isteni finom nyári könnyű étel.
-
"Tej és tejszín": 1 AP basmati rizs, 1 AP sós kesudió, csipet só - - >Max jelölésig víz majd Soymilk program. Amikor kihűl nagyon sűrű, ez a **rizstejszín, viszont vízzel összemixelve, úgy felhígítva, nekem eddig a legfincsibb *rizs/kesu-tej. Én édesítőt csak akkor teszek bele, mikor felhasználom. Sokszor sós dolgokhoz szükséges, így nem jó ha édesítve van az egész. (G.B.Beáta)
Jegyzetek
G.B.Beáta receptje