Igen megosztó étel, pláne a gyerekek körében. Sokan felnőtt fejjel jövünk rá, hogy egy krémes, kapros tökfőzelék milyen finom tud lenni. Friss tökből elkészítve igazi nyári étel.
Kiegészíthető tükörtojással, fasírttal, vagy bármilyen feltéttel.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 35 minutesminutes
Total Time 45 minutesminutes
Servings 1.3l
Ingredients
Főzelék alap
2evőkanálolívaolaj
1közepes tökmeghámozva/lereszelve
2gerezdfokhagymaösszenyomva
1fejvöröshagyma
1csokorkapor
1teáskanálsó
őrölt borsegy csipet/ízlés szerint
5evőkanálnövényi "tejszín"rizs/kesu
Utolsó 5 percben hozzá adandó:
4evőkanálsörélesztőpehely
1evőkanálpirospaprika
1,5dlnövényi "tej"rizs/kesu (recept az instrukcióknál)
1evőkanálteljes kiőrlésű liszt
1evőkanálecet
Instructions
A hozzávalókat a megadott sorrendben beletesszük a Vegital növényi italkészítő (Silver Digital) tartályába, majd elinditjuk a Chunky soup üzemmódot.
Az utolsó 10 percnél levesszük a gép tetejét és a következőket adjuk hozzá :
4 evőkanál sörélesztőpehely, 1 evőkanál pirospaprika, 1,5 dl *rizs/kesutej , 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 1 evőkanál ételecet keveréke.
Sült hagymával a tetején, isteni finom nyári könnyű étel.
"Tej és tejszín":
1 AP basmati rizs, 1 AP sós kesudió, csipet só - - >Max jelölésig víz majd Soymilk program.
Amikor kihűl nagyon sűrű, ez a **rizstejszín, viszont vízzel összemixelve, úgy felhígítva, nekem eddig a legfincsibb *rizs/kesu-tej.
Én édesítőt csak akkor teszek bele, mikor felhasználom. Sokszor sós dolgokhoz szükséges, így nem jó ha édesítve van az egész. (G.B.Beáta)