Tojáslikőr-mentesen
A tojáslikőr az ünnepi időszak egyik közkedvelt itala. Ezúttal egy fűszeres, édes, mentes változat készült, amiben a tojás ízvilágát fekete sóval helyettesítettük. Alkoholos és alkoholmentes változatban is elkészíthető.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l
Alapanyagok
- 100 g kesudió
- 50 g törökmogyoró
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 1 nagy csipet fekete só (kala namak)
- 25 g nádcukor
- 0,5 teáskanál fahéj
- 2 szem szegfűszeg
- víz a minimum jelzésig
- 3 dl whiskey (opcionális)
Így készítsd!
-
Az összetevőket a whiskey kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Száraz mag/Soymilk/Five grain programon készre főzzük.
-
Ha elkészült leszűrjük, és összekeverjük a whiskey-vel. Körülbebül 1 nap után érnek benne össze igazán az ízek. Behűtve nagyon finom.
Jegyzetek
M. Pál receptje-téli receptverseny