Tojáslikőr-mentesen

Tojáslikőr-mentesen

A tojáslikőr az ünnepi időszak egyik közkedvelt itala. Ezúttal egy fűszeres, édes, mentes változat készült, amiben a tojás ízvilágát fekete sóval helyettesítettük. Alkoholos és alkoholmentes változatban is elkészíthető.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l

Alapanyagok

  • 100 g kesudió
  • 50 g törökmogyoró
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 1 nagy csipet fekete só (kala namak)
  • 25 g nádcukor
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • víz a minimum jelzésig
  • 3 dl whiskey (opcionális)

Így készítsd!

  1. Az összetevőket a whiskey kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Száraz mag/Soymilk/Five grain programon készre főzzük.
  2. Ha elkészült leszűrjük, és összekeverjük a whiskey-vel. Körülbebül 1 nap után érnek benne össze igazán az ízek. Behűtve nagyon finom.

Jegyzetek

M. Pál receptje-téli receptverseny

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek