A tojáslikőr az ünnepi időszak egyik közkedvelt itala. Ezúttal egy fűszeres, édes, mentes változat készült, amiben a tojás ízvilágát fekete sóval helyettesítettük. Alkoholos és alkoholmentes változatban is elkészíthető.
Elkészítési idő5minutes
Főzési idő25minutes
Összes idő30minutes
Mennyiség/űrtartalom1.8l
Alapanyagok
100gkesudió
50gtörökmogyoró
1teáskanálvanília esszencia
1nagy csipetfekete só(kala namak)
25gnádcukor
0,5teáskanál fahéj
2szemszegfűszeg
víza minimum jelzésig
3dlwhiskey(opcionális)
Így készítsd!
Az összetevőket a whiskey kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Száraz mag/Soymilk/Five grain programon készre főzzük.
Ha elkészült leszűrjük, és összekeverjük a whiskey-vel. Körülbebül 1 nap után érnek benne össze igazán az ízek.
Behűtve nagyon finom.