Go Back
+ servings
Print

Tojáslikőr-mentesen

A tojáslikőr az ünnepi időszak egyik közkedvelt itala. Ezúttal egy fűszeres, édes, mentes változat készült, amiben a tojás ízvilágát fekete sóval helyettesítettük. Alkoholos és alkoholmentes változatban is elkészíthető.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 1.8 l

Ingredients

  • 100 g kesudió
  • 50 g törökmogyoró
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 1 nagy csipet fekete só (kala namak)
  • 25 g nádcukor
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • víz a minimum jelzésig
  • 3 dl whiskey (opcionális)

Instructions

  • Az összetevőket a whiskey kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Száraz mag/Soymilk/Five grain programon készre főzzük.
  • Ha elkészült leszűrjük, és összekeverjük a whiskey-vel. Körülbebül 1 nap után érnek benne össze igazán az ízek. Behűtve nagyon finom.

Notes

M. Pál receptje-téli receptverseny