Tiramisu palacsinta

Tiramisu palacsinta

A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

Quiona ital:

Palacsinta tészta:

  • 130 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • 1 csipetnyi
  • 1 teáskanál porcukor
  • 3 db tojás
  • 300 ml quinoa ital
  • 100 ml szódavíz
  • 20 ml olaj

Palacsinta töltelék

  • 500 g kesudió mascarpone
  • 70 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 2 dl presszó kávé
  • 20 db babapiskóta

"Mascarpone"

  • 80 g kesudió
  • 200 ml kókuszkrém
  • 1 csipetnyi
  • 5 g xantán
  • 0,5 db bio citrom leve

Szóráshoz

  • kakaópor

Így készítsd!

Quinoa ital:

  1. Először elkészítjük a quinoa italt. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Elindítjuk a Soymilk programot. A kész italt leszűrjük.

Mascarpone:

  1. A kesudiót megmossuk meleg vízzel, majd 2-3 órán át áztatjuk annyi vízben, ami bőven ellepi.
  2. Ha a kesudiók kicsit megduzzadtak, leöntjük a vizet. Hozzáadjuk a kókuszkrémet, csipet sót és frissen facsart citromlevet.
  3. Összeturmixoljuk, majd pár perc után beletesszük a xantánt, és tovább turmixoljuk, amíg a kesudió teljesen szét nem forgácsolódik. Így egy sűrű krémet kapunk.

Palacsinta:

  1. A tiramisu palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
  2. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a palacsintatésztát, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. (A palacsinta hozzávalói és a sütés folyamata abszolút egyéni, ha szükséges, minden palacsinta előtt lehet használni egy kis olajat.)

Töltelék:

  1. A töltelékhez a kesudió-mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A presszókávét egy tálba öntjük.
  3. Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarponekrémmel, kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá, és feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, megszórjuk kakaóporral, és tálaljuk.

Jegyzetek

R. Nikoletta receptje- tavaszi receptverseny helyezett

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek