Tiramisu palacsinta
A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 25 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
Quiona ital:
- 45 g quinoa
- 18 g kókuszreszelék
- víz a maximum jelzésig
Palacsinta tészta:
- 130 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipetnyi só
- 1 teáskanál porcukor
- 3 db tojás
- 300 ml quinoa ital
- 100 ml szódavíz
- 20 ml olaj
Palacsinta töltelék
- 500 g kesudió mascarpone
- 70 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 2 dl presszó kávé
- 20 db babapiskóta
"Mascarpone"
- 80 g kesudió
- 200 ml kókuszkrém
- 1 csipetnyi só
- 5 g xantán
- 0,5 db bio citrom leve
Szóráshoz
- kakaópor
Így készítsd!
Quinoa ital:
-
Először elkészítjük a quinoa italt. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Elindítjuk a Soymilk programot. A kész italt leszűrjük.
Mascarpone:
-
A kesudiót megmossuk meleg vízzel, majd 2-3 órán át áztatjuk annyi vízben, ami bőven ellepi.
-
Ha a kesudiók kicsit megduzzadtak, leöntjük a vizet. Hozzáadjuk a kókuszkrémet, csipet sót és frissen facsart citromlevet.
-
Összeturmixoljuk, majd pár perc után beletesszük a xantánt, és tovább turmixoljuk, amíg a kesudió teljesen szét nem forgácsolódik. Így egy sűrű krémet kapunk.
Palacsinta:
-
A tiramisu palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
-
Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a palacsintatésztát, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. (A palacsinta hozzávalói és a sütés folyamata abszolút egyéni, ha szükséges, minden palacsinta előtt lehet használni egy kis olajat.)
Töltelék:
-
A töltelékhez a kesudió-mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
-
A presszókávét egy tálba öntjük.
-
Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarponekrémmel, kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá, és feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, megszórjuk kakaóporral, és tálaljuk.
Jegyzetek
R. Nikoletta receptje- tavaszi receptverseny helyezett