A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.
Először elkészítjük a quinoa italt. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Elindítjuk a Soymilk programot. A kész italt leszűrjük.
Mascarpone:
A kesudiót megmossuk meleg vízzel, majd 2-3 órán át áztatjuk annyi vízben, ami bőven ellepi.
Ha a kesudiók kicsit megduzzadtak, leöntjük a vizet. Hozzáadjuk a kókuszkrémet, csipet sót és frissen facsart citromlevet.
Összeturmixoljuk, majd pár perc után beletesszük a xantánt, és tovább turmixoljuk, amíg a kesudió teljesen szét nem forgácsolódik. Így egy sűrű krémet kapunk.
Palacsinta:
A tiramisu palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a palacsintatésztát, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. (A palacsinta hozzávalói és a sütés folyamata abszolút egyéni, ha szükséges, minden palacsinta előtt lehet használni egy kis olajat.)
Töltelék:
A töltelékhez a kesudió-mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A presszókávét egy tálba öntjük.
Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarponekrémmel, kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá, és feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, megszórjuk kakaóporral, és tálaljuk.
Jegyzetek
R. Nikoletta receptje- tavaszi receptverseny helyezett