Thai curry leves
Ezt a levest azoknak ajánljuk, akik szeretik a thai fűszerezésű ételeket. Magával ragadó, keleti ízvilágú fenséges leves, amit a curry és a shiitake gomba tesz izgalmassá.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 100 g sárgarépa vastagabb gyufaszálra vágva
- 170 g brokkoli (fagyasztottat használtunk)
- 70 g kápia paprika vastagabb gyufaszálra vágva
- 1 közepes lilahagyma fél karikákra vágva
- 4 db szárított shiitake gomba
- 1 db leveskocka
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 80 g zöldborsó (fagyasztottat használtunk)
- 2 evőkanál sárga currypaszta
- 1 csipetnyi só ízlés szerint
- 1 csipetnyi bors ízlés szerint
- víz a maximum jelzésig
- 4 dl növényi ital (kesu/vagy kókusztej )
Így készítsd!
-
Beáztatjuk a shiitake gombát 1 órára 4 dl forró vízbe. Felforralunk még 4 dl vizet és ezzel a borsót és brokkolit leforrázzuk a Vegital növényi italkészítőben.
-
Ha friss a brokkoli, akkor kisebb rózsákra szedjük. 5 perc alatt kiolvad minden, hozzátesszük a többi hozzávalót, a vízzel bezárólag és Chunky soup/Darabos leves programon megfőzzük.
-
Amikor elkészült, hozzákeverjük a növényi italt vagy tejszínpótlót és a frissen facsart lime levét.
-
Tálaláskor lilahagyma szeletek, szezámmag, friss koriander, esetleg főtt rizstészta levesbetétnek és sriracha csiliszósz kerülhet a tetejére. Vigyázat, eléggé erős szokott lenni!
Jegyzetek
A leves elkészítését azokhoz a gépekhez javasoljuk, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.
Sz. Éva receptje