Thai curry leves

Thai curry leves

Ezt a levest azoknak ajánljuk, akik szeretik a thai fűszerezésű ételeket. Magával ragadó, keleti ízvilágú fenséges leves, amit a curry és a shiitake gomba tesz izgalmassá.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 20 minutes
Összes idő 30 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 100 g sárgarépa vastagabb gyufaszálra vágva
  • 170 g brokkoli (fagyasztottat használtunk)
  • 70 g kápia paprika vastagabb gyufaszálra vágva
  • 1 közepes lilahagyma fél karikákra vágva
  • 4 db szárított shiitake gomba
  • 1 db leveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 80 g zöldborsó (fagyasztottat használtunk)
  • 2 evőkanál sárga currypaszta
  • 1 csipetnyi ízlés szerint
  • 1 csipetnyi bors ízlés szerint
  • víz a maximum jelzésig
  • 4 dl növényi ital (kesu/vagy kókusztej )

Így készítsd!

  1. Beáztatjuk a shiitake gombát 1 órára 4 dl forró vízbe. Felforralunk még 4 dl vizet és ezzel a borsót és brokkolit leforrázzuk a Vegital növényi italkészítőben.
  2. Ha friss a brokkoli, akkor kisebb rózsákra szedjük. 5 perc alatt kiolvad minden, hozzátesszük a többi hozzávalót, a vízzel bezárólag és Chunky soup/Darabos leves programon megfőzzük.
  3. Amikor elkészült, hozzákeverjük a növényi italt vagy tejszínpótlót és a frissen facsart lime levét.
  4. Tálaláskor lilahagyma szeletek, szezámmag, friss koriander, esetleg főtt rizstészta levesbetétnek és sriracha csiliszósz kerülhet a tetejére. Vigyázat, eléggé erős szokott lenni!

Jegyzetek

A leves elkészítését azokhoz a gépekhez javasoljuk, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.

Sz. Éva receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek