Ezt a levest azoknak ajánljuk, akik szeretik a thai fűszerezésű ételeket. Magával ragadó, keleti ízvilágú fenséges leves, amit a curry és a shiitake gomba tesz izgalmassá.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő20minutes
Összes idő30minutes
Mennyiség/űrtartalom1.3l
Alapanyagok
100gsárgarépavastagabb gyufaszálra vágva
170gbrokkoli(fagyasztottat használtunk)
70gkápia paprikavastagabb gyufaszálra vágva
1közepeslilahagymafél karikákra vágva
4dbszárított shiitake gomba
1dbleveskocka
2gerezdfokhagyma apróra vágva
80gzöldborsó(fagyasztottat használtunk)
2evőkanálsárga currypaszta
1csipetnyisóízlés szerint
1csipetnyiborsízlés szerint
víza maximum jelzésig
4dlnövényi ital(kesu/vagy kókusztej )
Így készítsd!
Beáztatjuk a shiitake gombát 1 órára 4 dl forró vízbe. Felforralunk még 4 dl vizet és ezzel a borsót és brokkolit leforrázzuk a Vegital növényi italkészítőben.
Ha friss a brokkoli, akkor kisebb rózsákra szedjük.
5 perc alatt kiolvad minden, hozzátesszük a többi hozzávalót, a vízzel bezárólag és Chunky soup/Darabos leves programon megfőzzük.
Amikor elkészült, hozzákeverjük a növényi italt vagy tejszínpótlót és a frissen facsart lime levét.
Tálaláskor lilahagyma szeletek, szezámmag, friss koriander, esetleg főtt rizstészta levesbetétnek és sriracha csiliszósz kerülhet a tetejére. Vigyázat, eléggé erős szokott lenni!
Jegyzetek
A leves elkészítését azokhoz a gépekhez javasoljuk, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.