Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves. A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni.
Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.
Mennyiség/űrtartalom: 4 fő
Hozzávalók
- 100 g meggy
- 100 g ribizli
- csipetnyi só
- 3 db őszibarack közepes méretű
- 4 db szegfűszeg
- fahéj ízlés szerint
- 1 liter víz
- 2 dl "mandulatej"
- 1 csapott evőkanál tönkölybúza liszt
- eritrit vagy gyümölcscukor ízlés szerint
Így készítsd!
- A mélyhűtött gyümölcsöket forró vízbe rakjuk. Teatojásba tesszük a szegfűszeget, a darabos fahéjat, és feltesszük főni.
- Amikor a gyümölcsök megpuhultak, behabarjuk a levest.
- A gyümölcscukrot és a tönkölybúza lisztet először egy kis "mandulatejjel" elegyítjük, majd hozzáadjuk a többi növényi tejpótlót is.
- A keveréket a forró gyümölcslevesbe öntjük, folyamatosan kevergetve. A "mandulatej" mennyisége ízlés szerint változtatható.
- Még körülbelül 5 percet főzzük, majd langyosra hűtjük.
- TIPP: Ez a leves Vegital növényi italkészítőben is megfőzhető Krémleves, vagy Chunky Soup programon.
További információk
R. Nikoletta receptje-téli receptverseny