Téli gyümölcsleves 
Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves.  A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni. 
Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.
Servings  4  fő 
100  g  meggy 100  g  ribizli csipetnyi  só 3  db  őszibarack  közepes méretű 4  db  szegfűszeg fahéj  ízlés szerint 1  liter  víz 2  dl  "mandulatej" 1  csapott evőkanál  tönkölybúza liszt eritrit vagy gyümölcscukor ízlés szerint A mélyhűtött gyümölcsöket forró vízbe rakjuk. Teatojásba tesszük a szegfűszeget, a darabos fahéjat, és feltesszük főni.
Amikor a gyümölcsök megpuhultak, behabarjuk a levest.
A gyümölcscukrot és a tönkölybúza lisztet először egy kis "mandulatejjel" elegyítjük, majd hozzáadjuk a többi növényi tejpótlót is.
A keveréket a forró gyümölcslevesbe öntjük, folyamatosan kevergetve. A "mandulatej" mennyisége ízlés szerint változtatható.
Még körülbelül 5 percet főzzük, majd langyosra hűtjük.
TIPP: Ez a leves Vegital növényi italkészítőben is megfőzhető Krémleves, vagy Chunky Soup programon.
R. Nikoletta receptje-téli receptverseny