Print
Téli gyümölcsleves
Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves. A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni.
Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.
Servings 4 fő
100 g meggy 100 g ribizli csipetnyi só 3 db őszibarack közepes méretű 4 db szegfűszeg fahéj ízlés szerint 1 liter víz 2 dl "mandulatej" 1 csapott evőkanál tönkölybúza liszt eritrit vagy gyümölcscukor ízlés szerint
A mélyhűtött gyümölcsöket forró vízbe rakjuk. Teatojásba tesszük a szegfűszeget, a darabos fahéjat, és feltesszük főni.
Amikor a gyümölcsök megpuhultak, behabarjuk a levest.
A gyümölcscukrot és a tönkölybúza lisztet először egy kis "mandulatejjel" elegyítjük, majd hozzáadjuk a többi növényi tejpótlót is.
A keveréket a forró gyümölcslevesbe öntjük, folyamatosan kevergetve. A "mandulatej" mennyisége ízlés szerint változtatható.
Még körülbelül 5 percet főzzük, majd langyosra hűtjük.
TIPP: Ez a leves Vegital növényi italkészítőben is megfőzhető Krémleves, vagy Chunky Soup programon.
R. Nikoletta receptje-téli receptverseny