Nyomtatás
Téli gyümölcsleves
Míg nyáron inkább behűtve, télen melegen esik jól a gyümölcsleves. A melegebb hónapokban eltett, fagyasztóban, vagy befőttként pihenő gyümölcsökből is lehet fantasztikus ízvilágú ételt készíteni.
Ez a vitamindús leves téli receptversenyünkre érkezett.
Mennyiség/űrtartalom 4 fő
100
g
meggy
100
g
ribizli
csipetnyi
só
3
db
őszibarack
közepes méretű
4
db
szegfűszeg
fahéj
ízlés szerint
1
liter
víz
2
dl
"mandulatej"
1
csapott evőkanál
tönkölybúza liszt
eritrit
vagy gyümölcscukor ízlés szerint
A mélyhűtött gyümölcsöket forró vízbe rakjuk. Teatojásba tesszük a szegfűszeget, a darabos fahéjat, és feltesszük főni.
Amikor a gyümölcsök megpuhultak, behabarjuk a levest.
A gyümölcscukrot és a tönkölybúza lisztet először egy kis "mandulatejjel" elegyítjük, majd hozzáadjuk a többi növényi tejpótlót is.
A keveréket a forró gyümölcslevesbe öntjük, folyamatosan kevergetve. A "mandulatej" mennyisége ízlés szerint változtatható.
Még körülbelül 5 percet főzzük, majd langyosra hűtjük.
TIPP: Ez a leves Vegital növényi italkészítőben is megfőzhető Krémleves, vagy Chunky Soup programon.
R. Nikoletta receptje-téli receptverseny