"Tejszínes" eperleves
A tavasz-nyár eleji időszak egyik közkedvelt gyümölcse az eper. Sokféleképpen felhasználható, dzsemnek, üdítőnek, süteménynek.
Most egy egyszerű, de mégis nagyon ízletes krémlevest készítettünk, ami melegen és hidegen is egyaránt isteni.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 400 g eper ha nincs friss a mélyhűtött is jó
- 0,5 mokkáskanál só csipetnyi
- 3 evőkanál eritrit
- víz a minimum maximum jelzés közé
- 2 dl növényi "tejszín"
- 2 evőkanál pudingpor
Így készítsd!
-
A leves hozzávalóit a tejszín és pudingpor kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
A Corn Juice/Krémleves programon megfőzzük.
-
2 dl tejszínt 2 evőkanál vaníliás pudingporral csomómentesre keverünk. Majd Juice programon belekeverjük a levesbe.
Jegyzetek
B. Szilvia receptje