„Tejszínes” bazsalikomos leves

"Tejszínes" bazsalikomos leves

Tápláló leves, mely hidegen és melegen egyaránt finom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 300 g paradicsom fekete, sárga, piros
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 0,5 liter zöldség alaplé
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
  • 100 g totu krém extra
  • 2 evőkanál Paleolaj vagy extra szűz olívaolaj
  • reszelt Grana Padano sajt ízlés szerint

Így készítsd!

  1. Egy fazékban vizet forralunk.
  2. A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.
  3. Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, és kockára vágjuk.
  4. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.
  5. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk, maximum jelzésig felöntjük vízzel
  6. Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
  7. Ha a program lejárt, a levest reszelt sajttal és friss bazsalikommal tálaljuk. Hidegen melegen nagyon finom!

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek