"Tejszínes" bazsalikomos leves
Tápláló leves, mely hidegen és melegen egyaránt finom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 300 g paradicsom fekete, sárga, piros
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss bazsalikom
- 0,5 liter zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 teáskanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
- 100 g totu krém extra
- 2 evőkanál Paleolaj vagy extra szűz olívaolaj
- reszelt Grana Padano sajt ízlés szerint
Így készítsd!
-
Egy fazékban vizet forralunk.
-
A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.
-
Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, és kockára vágjuk.
-
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk, maximum jelzésig felöntjük vízzel
-
Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
-
Ha a program lejárt, a levest reszelt sajttal és friss bazsalikommal tálaljuk. Hidegen melegen nagyon finom!
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)