Nyomtatás
"Tejszínes" bazsalikomos leves
Tápláló leves, mely hidegen és melegen egyaránt finom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
-
300
g
paradicsom
fekete, sárga, piros
-
1
fej
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
2
szál
friss bazsalikom
-
0,5
liter
zöldség alaplé
-
só
ízlés szerint
-
bors
ízlés szerint
-
1
teáskanál
7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
-
100
g
totu krém extra
-
2
evőkanál
Paleolaj
vagy extra szűz olívaolaj
-
reszelt Grana Padano sajt
ízlés szerint
-
Egy fazékban vizet forralunk.
-
A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.
-
Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, és kockára vágjuk.
-
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk, maximum jelzésig felöntjük vízzel
-
Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
-
Ha a program lejárt, a levest reszelt sajttal és friss bazsalikommal tálaljuk. Hidegen melegen nagyon finom!
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)