Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
"Tejszínes" bazsalikomos leves
Tápláló leves, mely hidegen és melegen egyaránt finom.
Prep Time
10
minutes
minutes
Cook Time
30
minutes
minutes
Total Time
40
minutes
minutes
Servings
1.3
liter
Ingredients
300
g
paradicsom
fekete, sárga, piros
1
fej
vöröshagyma
2
gerezd
fokhagyma
2
szál
friss bazsalikom
0,5
liter
zöldség alaplé
só
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
1
teáskanál
7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
100
g
totu krém extra
2
evőkanál
Paleolaj
vagy extra szűz olívaolaj
reszelt Grana Padano sajt
ízlés szerint
Instructions
Egy fazékban vizet forralunk.
A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.
Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, és kockára vágjuk.
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk, maximum jelzésig felöntjük vízzel
Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
Ha a program lejárt, a levest reszelt sajttal és friss bazsalikommal tálaljuk. Hidegen melegen nagyon finom!
Notes
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)