Go Back
+ servings
Print

"Tejszínes" bazsalikomos leves

Tápláló leves, mely hidegen és melegen egyaránt finom.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 300 g paradicsom fekete, sárga, piros
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 0,5 liter zöldség alaplé
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
  • 100 g totu krém extra
  • 2 evőkanál Paleolaj vagy extra szűz olívaolaj
  • reszelt Grana Padano sajt ízlés szerint

Instructions

  • Egy fazékban vizet forralunk.
  • A paradicsom héját kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat 2 percre.
  • Ezután lecsepegtetjük, és meghámozzuk, és kockára vágjuk.
  • A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.
  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítőbe rakjuk, maximum jelzésig felöntjük vízzel
  • Elindítjuk a vegyes ital/krémleves programot.
  • Ha a program lejárt, a levest reszelt sajttal és friss bazsalikommal tálaljuk. Hidegen melegen nagyon finom!

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)